Cereal Technology

Ausgabe 01/2024

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Service
ab S. 2
Inhalt
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ab S. 3
Editorial
(Dr. Volker Lammers)
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Peer Review
ab S. 4
Laboratory report: Modification of the Gluten Index test
The small-scale quick operational test of wheat and rye grain quality is a key at the beginning of the milling-baking vertical.
(Ivan Švec, Petra Smr?ková)
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Kommentar
ab S. 14
Backqualität von Weizen im Wandel der Zeit
Nicht nur für die Welternährung – auch aus genetischer Perspektive ist Weizen ein Koloss.
(Klaus Lösche)
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Berichterstattung
ab S. 28
Weizenanbau in der Zukunft
Am 18. und 19. Januar 2024 hat die Berlin-Brandenburgische Gesellschaft für Getreideforschung e. V. zur 53. Wissenschaftlichen Informationstagung eingeladen.
(Dr. Volker Lammers)
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ab S. 30
The Federal Office for Agriculture and Food
The Federal Office for Agriculture and Food (BLE) is a modern service center and central implementation authority in the portfolio of the Federal Ministry of Food and Agriculture.
(Margareta Büning-Fesel)
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Service
ab S. 33
plant protein processing
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Beilage
ab S. 34
Editorial
(Dr. Volker Lammers)
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ab S. 35
Introducing the DIL
The German Institute of Food Technologies is an independent, non-profit research institute working in the areas of product and process development.
(Dr. Volker Lammers)
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ab S. 36
Kreislaufwirtschaft in der Ernährungsbranche
Am 19. Februar 2024 fand in Osnabrück eine Stakeholder-Konferenz zur Schließung von Kreisläufen in der Agrar- und Ernährungsindustrie statt.
(Dr. Volker Lammers)
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ab S. 37
Opportunities for the cereal processing industry
Milling and cereal processing companies are well-equipped to seize the opportunities presented by plant protein processing.
(Dr. Volker Lammers)
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ab S. 38
Unleashing the green potential
In consideration of a growing population and increasing environmental concerns, the demand for sustainable food choices has become more pressing than ever.
(Dr. Volker Lammers)
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ab S. 40
Flat bread: traditional product from the mediterranean area
It is a traditional food product of the Mediterranean area, prized for its taste and quality.
(Antonella Pasqualone, Patricia Le-Bail)
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ab S. 44
DIL Technology Day 2024
On 11-12 June 2024, the DIL Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e. V. open its doors for the the DIL Technology Day.
(Theresa Nienaber)
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Service
ab S. 45
Editorial Board
Fachbeirat
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ab S. 46
Application of Sampling and Detection Methods in Agricultural Plant Biotechnology
The book 'Application of Sampling and Detection Methods in Agricultural Plant Biotechnology' describes detection methods for seed, plants and grain derived from biotechnology.
(Ray Shillito, Guomin Shan)
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Aktuelles
ab S. 48
Markt / Entwicklungen / Technologien
Dr. Volker Lammers übernimmt Schriftleitung von Cereal Technology, Konstantin Golombek folgt Tobias Schuhmacher bei der AGF
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Tagung
ab S. 50
Cereal & Grain Sciences Congress, Conference, Symposium, Expo Calendar
(Hikmet Boyacioglu)
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Service
ab S. 51
Impressum
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